Pecurke Sa Maslacem, Belim Lukom I Ruzmarinom
MARINIRANA ĆURETINAPotrebno je: * 1 kg ćurećih prsa* ulje za pečenjeZa marinadu: if (window.innerWidth > 970) googletag.cmd.push(function() googletag.display('InText_1'); ); if (window.innerWidth * 3 kašike maslinovog ulja* 1 kašika limunovog soka* kašičica ruzmarina* 2 kašičice senfa* 2 čena belog luka if (window.innerWidth > 970) googletag.cmd.push(function() googletag.display('InText_2'); ); if (window.innerWidth * so i biberĆureća prsa operite i posušite papirnatim ubrusom. U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, ruzmarin, senf, zgnječeni beli luk, so, biber. Marinadom premažite ćureća prsa i ostavite neka malo odstoje. Marinirano meso kratko propržite u tiganju sa svih strana, a zatim stavite da pečete u rernu. Pecite pokriveno aluminijumskom folijom na 180 stepeni oko sat vremena. Za vreme pečenja povremeno dolivajte malo vode. Pečena ćureća prsa isecite na odreske i poslužite s kuvanim povrćem.AROMATIČNI KROMPIRPotrebno je:* 1,5 kg mladog krompira if (window.innerWidth > 970) googletag.cmd.push(function() googletag.display('InText_3'); ); if (window.innerWidth * so i biber* kašika ulja* 50 g maslaca* kašika biljnog začina* beli luk u prahu* kašičica suvog ruzmarina* 2 kašičice suvog peršuna* 1,5 dcl piva* po potrebi vodeKrompir dobro operite, isecite i dobro posolite. U tepsiju dodajte narendani maslac i ulje, zatim krompir. Pospite mešavinom koju ste napravili od biljnog začina, bibera, belog luka, ruzmarina i peršuna. Zalijte pivom i dobro izmešajte, pa stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni 50 minuta. Tokom pečenja povremeno promešajte i po potrebi dodajte po malo vode, otprilike 1-1,5 dl.ODRESCI TUNEPotrebno je:* 1 kg tune (narezane na odreske)Za marinadu:* pola litre vode* 50 ml vinskog sirćeta* biber u zrnu* lovorov list* 2 kašičice biljnog začina* so* 2 grančice ruzmarina* 1 limun* 100 ml maslinovog uljaOdreske tune operite, očistite od kožice i pažljivo odstranite središnju kost. Kuvajte ih u proključaloj vodi kojoj ste dodali sirće, biber, lovor, biljni začin i so, pa nastavite to da radite na laganoj vatri 10 minuta. U vatrostalnu posudu slažite red tune, zatim listove lovora, ruzmarin i kriške limuna, pa nastavite tako dok ne potrošite svu tunu. Prelijte proceđenom vodom u kojoj se kuvala riba tako da je prekrije, zatim zalijte uljem toliko da prekrije tunu kako ona ne bi došla u dodir sa vazduhom. Poklopljeno čuvajte na hladnom mestu, u frižideru i do sedam dana. Poslužite s kuvanom blitvom ili drugim povrćem.POTAŽ OD BORANIJEPotrebno je:* 1 crni luk* 2 čena belog luka* 2 šargarepe* 250 g žute boranije* 2 srednje grančice ruzmarina* 700 ml povrtne supe* so i biberCrni i beli luk i oprane iglice ruzmarina sitno naseckajte i prodinstajte u šerpi na malo ulja. Šargarepu isecite na kolutove i zajedno sa svežom ili zaleđenom žutom boranijom dodajte u šerpu. Naspite supu i kuvajte dok povrće ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu. Izmiksajte štapnim mikserom i pre služenja, po vrhu pospite seckanim iglicama ruzmarina.VEGETARIJANSKE ŠPAGETEPotrebno je:* 200 g špageta* so* 2 kašike maslinovog ulja* 3 kašike putera* 1 velika grančica ruzmarina* 3 kašike sitno seckanog peršuna* 1 čaša rendanog sira grana padano ili parmezanaU dobro posoljenoj vodi kuvajte špagete da budu "al dente". Dok se špagete kuvaju, pripremite sos. U većem tiganju rastopite puter sa maslinovim uljem. Dodajte ruzmarin i na laganoj vatri ga pržite kako bi pustio aromu. Dodajte kutlaču vode u kojoj se kuvaju špagete i ostavite da se kuva dok pola ne ispari. Ubacite sitno seckani peršun i pažljivo dodajte špagete. Dobro promešajte, isključite ringlu i dodajte rendani sir.PILETINA SA ŠAMPINjONIMAPotrebno je:* 600 g piletine* 300 g šampinjona* biljni začinZa sos:* 1 kašika maslaca* 2 kašike brašna* kocka supe od povrća* 1 žumance* 1/2 dl kisele pavlake* veza peršuna* 1/2 veze ruzmarina* sok od pola limunaU dubljem tiganju na malo maslinovog ulja propržite komade belog pilećeg mesa koje ste prethodno začinili biljnim začinom. Zatim dodajte pečurke iseckane na trake i dinstajte 10 minuta. U drugoj šerpi, na maslacu propržite brašno (neka zaprška ostane svetla), polako zalijte sa 4 dl vode, dodajte kocku supe od povrća, dinstajte oko pet minuta dok se ne zgusne. Dodajte limunov sok, žumance, kiselu pavlaku, sitno iseckan peršun i ruzmarin, sve promešajte i prelijte preko piletine. Poslužite uz njoke ili pire krompir.POVRTNI RIŽOTOPotrebno je:* 300 g pirinča* 5 kašika maslinovog ulja* 2 čena belog luka* 2 paradajza* 1 žuta paprika* 1 patlidžan* 1 šargarepa* pola celera* 1 crveni luk* 2 tikvice* 30 g maslaca* 1 dl belog vina* 1 l supe od povrća* parmezan za posipanje* so i biber* veza ruzmarinaIsecite paradajz na kockice, kao i tikvice, patlidžan i papriku. U teflonskom tiganju ugrejte ulje s naseckanim belim lukom, dodajte paradajz, papriku, patlidžan i tikvicu. Nakon nekoliko minuta, izvadite iz tiganja na tanjir. U istom tiganju istopite maslac i tu ubacite celer, šargarepu i luk, potom i pirinač pa dinstajte 10 minuta. Dodajte so i biber i iseckanu vezu ruzmarina, a na kraju vino. Kada alkohol ispari, dovršite kuvanje postupnim dolivanjem supe od povrća. Kad je pirinač gotov, pomešajte ga s povrćem koje ste ranije stavili na tanjir. Na kraju sve pospite parmezanom. Pratite nas i putem iOS i android aplikacije
Pecurke sa maslacem, belim lukom i ruzmarinom
Download Zip: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Furlcod.com%2F2udSxZ&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0KzmyxC5LgbyKbNoRJtNvA
041b061a72